Meestal kunnen wij uw dier met medicijnen behandelen, maar soms is een operatie nodig. Hiervoor zijn onze dierenartsen en assistentes heel goed opgeleid. In onze operatiekamer omringen wij uw dier met veel zorg en medische apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan het toedienen van 100% zuurstof en metingen van de co2 (ademhaling), hartslag en temperatuur. Ook na de operaties houden we de dieren goed in de gaten.
De afspraak
Samen plannen we de operatie-afspraak in. U brengt uw dier bij ons in de ochtend. Bij de hond blijft u totdat uw dier slaapt, zo hebben honden het minste stress.Katten nemen wij van u aan, die blijven het rustigst in een kooitje onder de warmtelamp. U hoeft niet te wachten tot de kat slaapt.
We spreken ook een tijd af waarop u uw dier weer ophaalt. Bij het ophalen vertelt de assistente hoe het is gegaan, ze legt uit waar u nog op moet letten en welke medicijnen u eventueel mee krijgt. De dierenarts stuurt u het uitgebreide operatieverslag toe via de mail.
Nazorg
Van te voren ontvangt u van ons een informatiebrief per mail. Hierin staat waar u op de dag van de operatie op moet letten, en wat u thuis kunt doen. Omdat we de brief van te voren sturen, kunt u bij het ophalen nog alle vragen stellen die u heeft. Onze assistentes helpen en adviseren u graag. Als u thuis toch nog een vraag heeft, kunt u altijd even bellen.
"Betrokken dierenarts"
“Betrokken dierenarts met duidelijk een hart voor dieren. Geeft altijd eerlijk advies en deelt ook haar eigen ervaringen, wat heel prettig is.”